Škrabadla pro kočky: rady a tipy

3 kočka

Co je škrabadlo a k čemu je dobré? 

Škrabadla jsou užitečná pro pravidelné broušení drápků vašeho mazlíčka. Kočky rády škrábou a kromě broušení drápků, tím také označují své teritorium. Pokud nechcete, aby si váš mazlíček brousil drápky o váš nový a pekelně drahý gauč, bude nejlepší volbou pořídit mu škrabadlo.

Jak vybrat nejlepší škrabadlo?

Škrabadel je více druhů. Existují škrabadla na zeď, která jsou velmi nenáročná na prostor a stačí je připevnit na stěnu. Výhodou je, že se dají sehnat jak škrabadla na klasickou stěnu, tak ale i rohová, či zaoblená škrabadla.

Dalším druhem je klasický škrabací válec. Jedná se o velmi jednoduchý a oblíbený návrh, který je k dostání v mnoha variantách jako například závěsné válce nebo obytné válce, ve kterých může mazlík přespat.

V neposlední řadě existují škrabací sestavy, kterým se také říká stromová škrabadla. Škrabací sestavy jsou ideální v případě, že svému mazlíčkovi chcete opravdu dopřát. Kromě mnoha škrabacích ploch poskytují sestavy také další výhody, nejčastěji je to výhled, spací prostor, ale jiné prostory, kde se kočka může pořádně vydovádět.

škrabadla

Kam škrabadlo umístit?

Škrabadlo je nejlepší dát na místo, kde kočka může mít přehled, co se děje kolem ní. To může být například u okna nebo na vyvýšeném místě v rohu místnosti.

Co dělat, když mi kočka stále ničí nábytek?

Pokud vaše kočka odmítá používat škrabadlo, nemusíte se bát, stačí navonět škrabadlo šantou kočičí a máte po starostech.

2 kočka