Jak vybrat správný pelech pro psa

Pokud máte nový psí přírůstek do rodiny nebo starý pelech co už dosloužil, určitě vám prolétlo hlavou pár otázek: Jaký pelech mám koupit? Jak velký? Jaký materiál je ten nejlepší? Kam ho dám?

Nebojte, na všechny tyto otázky známe odpověď. Pojďte se mrknout! ↓↓↓

Pelech 1

Nejlepší místo pro pelíšek? 

Pelíšek je velice důležitým místem pro každého pejska, poskytuje mu zónu klidu a pohodlí, proto je potřeba, aby byl umístěn na málo frekventovaném místě. Díky tomu bude mít pejsek prostor pro nerušený odpočinek.

Jaký typ pelechu koupit?

Na trhu nalezneme nepřeberné množství pelechů různých barev, tvarů a provedení od klasického pelechu po týpí, důležité je vědět kam pelíšek umístíte, podle toho můžete vybírat tvar. Do chladnějších prostorů je vhodnější pelíšek se zvýšenými okraji, protože chrání pejska před průvanem. Pokud má váš pejsek raději soukromí, můžete zvolit kukaň nebo tulipytlík. Pro ty, kteří se rádi roztahují, jsou tu matrace, polštáře a podložky. Vybírejte i mezi pelíšky, které jsou praktické díky pratelnému potahu. I pro nejmenší plemena najdete pelíšek, který odpovídá nejen jejich velikosti, ale také jejich roztomilosti - to je tulipytlík

pelisky

Jak velký?

Velikost pelíšku záleží hlavně na velikosti psa a na jeho oblíbené spací poloze. Pes by se měl v pelechu pohodlně natáhnout na bok nebo na záda, ale rozhodně by se ve svém místečku neměl ztrácet. Zkuste změřit psa v relaxační poloze a dle toho vybrat. 

Ve fotogalerii mnoha pelíšků najdete i reálné fotky pelíšků, které vám pomohou usnadnit rozhodování. 

pelech 2

A až budete mít pelíšek doma, vyfoťte v něm vašeho mazlíčka a sdílejte fotku na našem facebookovém profilu nebo na Instagramu. Na sociálních sítích pořádáme soutěže, které byste si rozhodně neměli nechat ujít. 

icon color 500px