Interaktivní hračky pro psy a kočky

Mazlíčci potřebují aktivitu, aby se nezbláznili. Ať už je to aktivita psychická nebo fyzická, interaktivní hračky pomůžou s obojím.

Skvěle poslouží psí hlavolamy a další interaktivní hračky a pomůcky. Tyto věcičky vyžadují psí a kočičí aktivní účast, myšlení a rozhodování, některé je mohou zabavit, i když nejste doma nebo si s nimi můžou hrát samostatně. My ale doporučujeme, zvlášť u hlavolamů, zvířatům asistovat, korigovat jejich energii správným směrem, napovídat jim a dodávat sebevědomí, aby je hračka nepřestala bavit a zajímat. Taková společná činnost navíc posílí váš vztah.

PSÍ INTERAKTIVNÍ HRAČKY A POMŮCKY 

Hračky na dávkování granulí a hlavolamy

Hračky jako Rota Roo míč jsou navrženy tak, aby si pes musel svoji svačinku zasloužit. Podobné hračky mají mnoho benefitů, a kromě těch základních jako aktivita pro tělo i mozek, hračky pomáhají také pro zpomalování rychlo-jedlíků.

Další hračky, které motivují pejsky prostřednictvím pamlsků jsou hádankové hračky, které jsou zpravidla navrženy tak, aby pejsek musel zapojit více smyslů, jako například čich. Takovou hračkou je hlavolam. Jelikož se hádanky, které je potřeba vyřešit, liší obtížností, je potřeba dobře zvážit možnosti pejska a případně postupně zvyšovat úroveň tak, aby hádanka byla vyřešitelná.

inter1_1

Reagující hračky 

Váš pejsek miluje zvuky pískacích hraček, ale vy je už prostě nesnesete? My to chápeme, a proto tu máme řešení. Je jím Hračka s ultrazvukovým pískátkem fungující na principu zvuku, který vy neslyšíte, ale pes ano. Taková hračka pak neruší vás ani sousedy, když je třeba pes sám doma. 

Ne všichni psi ale na tyto hračky reagují s klidem. Některé tolik vyzývá ke hře, že na hračku pak štěkají a vrčí. Vysněného ticha se tak ne vždy dočkáte. 

Čmuchání 

Čich je psím nejvyvinutějším a nejdůležitějším smyslem. Je až 100000x citlivější než ten lidský. Pojďme podpořit psí přirozenost a potrénovat hledání pamlsků pomocí čichu. 

Oblíbené jsou všemožné čmuchací koberečky a dečky

hlavolamy a dečky

Plnitelné hračky a lízací podložky 

Plnitelné hračky zaměstnají vašeho psa na dlouhé minuty, ne-li hodiny. Stačí pomůcku správně naplnit. Použít můžete psí konzervu nebo paštiku, granule, pamlsky, zeleninu nebo vlít do hračky vývar a nechat zmrazit. Naplnit se dají také hračky, které k tomu nejsou primárně určené, a to jsou třeba ty dentální

Lízání a dolování mňamek z podložky nebo talířku pejska rozhodně bude bavit. Na podložku namažte paštiku, konzervičku nebo tvaroh. Do drážek také skvěle zapadnou granulky. 

Zpomalovací misky 

Váš mazlík je nezastavitelný hltač a milovník jídla? Nebo naopak se mu do jídla moc nechce? Řešením pro oba případy je zpomalovací miska. Jedlíka donutí si jídlo vychutnat a nehltat, upejpavému chlupáčkovi zase udělá jídlo méně dosažitelným a tedy zajímavějším. 

17049-2

KOČIČÍ INTERAKTIVNÍ HRAČKY A POMŮCKY 

I kočky se potřebují psychicky unavit, popřemýšlet si a zabavit se. Vaše kočka je stále původem šelma, proto ji interaktivní hračky budou bavit. Připomenou jí totiž základní lovecké instinkty. 

Míčky na pamlsky 

Vaše číča si rozhodně vyhraje s míčky, které jsou plnitelné granulkami nebo pamlsky. Stačí, že je bude honit po místnosti a kousky jí budou vypadávat přímo před čumáček. Na podobném principu fungují i myšky, které se sice úplně nekutálejí, ale dělají kývavý pohyb, kočka tedy hračku musí pořádně rozpohybovat. 

interkočka

Lízací podložky 

Kdo řekl, že lízací podložky jsou jenom pro psy? I kočka se na nich skvěle zabaví a unaví. Namažte jí na podložku oblíbenou konzervičku, paštiku nebo třeba masovou pastu. Tyhle pasty jsou navíc i funkční a zdravé. 

Lovení 

Hračka ementál s myškou kromě toho, že obsahuje zavěšenou myšku, nutí kočičku vyndavat packou 3 míčky skrz úzké prostory, které připomínají myší skrýše. Skvěle se osvědčila i aktivní myška na baterky. Myš se s dotykem zastaví a na opakovaný dotyk se opět rozpohybuje. Sama mění směr, takže si kočka užije opravdový lov. Pírka milují snad všechny kočky - a proto jsou tu klasická škádlítka (pro hru s pánem) nebo interaktivní set. Kočky loví rády nejen myši, ale počíhají si také na hmyz. Sáhněte po elektronickém hmyzu a uvidíte, jaká bude legrace. 

cat-5205591_1920 (1)

Hlavolamy 

Kočky nejsou žádná hloupá stvoření, a proto si i ony mohou troufnout na hlavolam. Využijí při tom svůj velice dobře vyvinutý čich a odhalí ukryté dobrůtky. 

Pokud si nejste jistí výběrem té správné hračky pro vašeho mazlíčka, ozvěte se nám nebo nás navštivte přímo v jedné z našich prodejen a my vám rádi poradíme.